bg_left
index_02
stiri mai Flux de ştiri al M.A.I.
Conferință la Vatican: Prevenirea și combaterea traficului de persoane și a sclaviei moderne
În perioada 8 – 9 februarie 2018, o delegație a Ministerului Afacerilor Interne, formată din secretarul de stat Robert MARIN și inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Alexandru-Cătălin IONIȚĂ, a participat, la Vatican, la lucrările Conferinței Santa Marta Group, cu tema Prevenirea și combaterea traficului de persoane și a sclaviei moderne.

Evenimentul a inclus o întrevedere cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și reflectă interesul Bisericii Catolice privind combaterea traficului de persoane și a sclaviei moderne, caracterizate ca fiind “o rană deschisă pe trupul societății contemporane”.
Domnul secretar de stat Robert MARIN a moderat grupul de discuții dedicat rolului pe care îl are mass-media la înțelegerea fenomenului și a modului în care presa poate sprijini politicile de combatere a traficului de persoane și asistență acordată victimelor.

Cu acest prilej, delegația română a evidențiat experiența pe care MAI o are în acest domeniu atât pe plan intern, cât și în cadrul cooperării internaţionale, subliniind că este vital ca autoritățile de aplicare a legii să aibă alături, ca aliat, o presă echilibrată care pune pe primul plan siguranța și protecția imaginii și a vieții personale a victimelor traficului de persoane.

ELEMENTE DE BACKGROUND

Grupul Santa Marta este o inițiativă internaţională a Sfântului Scaun, creată în 2014 și susținută de autoritățile britanice, care vizează coagularea eforturilor agențiilor de aplicare a legii, Bisericii Catolice și societății civile în prevenirea și combaterea traficului de persoane. La activitățile Grupului Santa Marta, care este format din Asociaţia Cardinalilor din Anglia şi Ţara Galilor, Poliţia Metropolitană Londra şi Sfântul Scaun, participă reprezentanți ai Bisericii Catolice din numeroase țări de pe glob și ai agențiilor internaționale de aplicare a legii, inclusiv organisme europene de profil precum Europol.

Debutul lucrărilor Conferinței la 8 februarie are o semnificație aparte, ținând cont că această dată a fost declarată de Papa Francisc ca Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane.
Postat la ora 10:09, sâmbătă, 10 februarie 2018
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Martie 2018
LuMaMiJoViSaDu
   1 2  3  4
5  6 7 8 9  10  11
 12 13 14 15 16  17 18
19 20  21 22 23 24  25
 26  27  28  29  30  31
Newsletter
Nume:
E-mail:

Cod de securitate

 
index_13
bg_right