bg_left
index_02
stiri mai Flux de ştiri al M.A.I.
Un instructor auto și un asistent medical, trimiși în judecată pentru fapte de corupție
Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui instructor auto, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și instigare la fals intelectual și a unui asistent medical, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, instructorul auto, a pretins și a primit suma de 150 de euro de la un investigator sub acoperire, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată lucrătorului de poliție examinator, pentru ca acesta să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere categoria C.

De asemenea, același instructor auto a pretins și primit suma de 50 de lei de la același investigator, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată unui medic de familie, pentru obținerea fișei medicale parafată de acesta, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical de către medic.

Asistentul medical a atestat în mod nereal în cuprinsul fișei de consultații medicale pentru conducătorii de autovehicule, faptul că investigatorul nu figurează în evidența cabinetului medical cu boli cronice sau neuropsihice.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Direcția Anchete - Centrul Operațional 3 Cluj-Napoca.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Mureș.

D.G.A. - Biroul Informare și Relații Publice
Postat la ora 18:21, marţi, 13 martie 2018
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Februarie 2019
LuMaMiJoViSaDu
    1  2  3
 4  5 6 7 8  9  10
 11 12  13  14 15  16  17
 18  19  20  21  22  23  24
 25  26  27  28
Newsletter
Nume:
E-mail:

Cod de securitate

 
index_13
bg_right