bg_left
index_02
stiri mai Flux de ştiri al M.A.I.
Peste 3.000 de copii, părinți, bunici au fost la Ziua Porților Deschise la MAI
Peste 3.000 de copii, însoțiți de părinți sau profesori, au vizitat astăzi, sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul celei de-a X-a ediții a Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Sărbătoritul zilei a fost Gabriel Stan, un copil de 12 ani din Târgu-Jiu care a fost desemnat ministru pentru o zi.

În urmă cu câteva luni, Gabriel a dat dovadă de cinste și spirit civic după ce a găsit pe stradă un portofel pe care l-a predat dirigintei clasei sale. Banii și actele au fost predate, cu sprijinul Poliției, proprietarului, iar fapta lui Gabriel nu a trecut neobservată. Cum astăzi este și ziua lui de naștere, ministrul afacerilor interne, Carmen DAN, i-a făcut cadou lui Gabriel un tort și o legitimație de viitor polițist.

Gabriel este un copil al cărui gest firesc, de normalitate, a fost apreciat de fiecare dintre noi. Suntem în Anul Centenar și consider că acest băiat este reprezentantul unei generații de oameni corecți și serioși, al generației care este, în fapt, România de mâine, a spus ministrul Carmen Dan.

Pentru a sărbători Ziua Copilului, MAI a organizat în curtea instituției o expoziție de mașini, motociclete, elicoptere și alte mijloace de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Pompierilor, Inspectoratului General de Aviație, Inspectoratului General pentru Imigrări.

În cadrul evenimentului, cei prezenți au vizitat zone simbolice, istorice și funcționale din sediul central al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv expoziții de uniforme istorice și documente ale structurilor MAI.

Structurile ministerului au prezentat exerciții demonstrative de dresaj canin, coborâre în rapel de pe clădire, lecții de prim-ajutor sau de autoapărare. Fanfara Jandarmeriei Române a încântat asistența cu muzica reprezentativă și melodii din repertoriul internațional. În premieră, la această ediție aniversară a fost invitată Andra Gogan, un artist cunoscut și apreciat de copii.
Postat la ora 14:37, joi, 31 mai 2018
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Iulie 2018
LuMaMiJoViSaDu
      1
 2 3  4 5 6 7 8
9 10 11 12  13 14  15
 16  17  18  19  20  21  22
 23  24  25  26  27  28  29
 30  31
Newsletter
Nume:
E-mail:

Cod de securitate

 
index_13
bg_right