bg_left
index_02
stiri mai Flux de ştiri al M.A.I.
Prevenirea și combaterea radicalizării on-line și a promovării terorismului prin internet, prioritate a U.E.

Prevenirea și combaterea radicalizării on-line și a promovării terorismului prin internet, prioritate a Uniunii Europene

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a participat, alături de comisarii europeni Julian King și Dimitris Avramopoulos, la Forumul UE Internet, desfășurat zilele acestea la Bruxelles.

Instituțiile Europene cu atribuții în domeniul securității au prezentat detalii de interes privind activitatea grupărilor teroriste pe internet, inclusiv pe rețelele de socializare.
Astfel, teroriștii folosesc platformele de internet pentru a atrage în special tineri și adolescenți.
Principalul mod prin care teroriștii își propagă mesajul în spațiul virtual este reprezentat de clipuri video care glorifică atentatele.

Reprezentanții Radicalisation Awareness Network, Europol și Comisiei Europene, au atras atenția, în repetate rânduri, asupra necesității urgente de adaptare a legislației naționale a Statelor Membre la amenințările reprezentate de radicalizarea în mediul on-line.

Principalele modalități de combatere a acestui fenomen, identificate la nivelul Uniunii Europene sunt eliminarea conținutului din sfera terorismului din mediul on-line și promovarea de mesaje alternative către publicul țintă.

Lupta împotriva acestui fenomen este o prioritate a Consiliului JAI în perioada Președinției Române.
Postat la ora 12:08, vineri, 07 decembrie 2018
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne
Februarie 2019
LuMaMiJoViSaDu
    1  2  3
 4  5 6 7 8  9  10
 11 12  13  14 15  16  17
 18  19  20  21  22  23  24
 25  26  27  28
Newsletter
Nume:
E-mail:

Cod de securitate

 
index_13
bg_right